<
>
<
>
Világsztárok fellépései a Tatabányai Tavaszi Fesztivál változatos programjában

A 2014. március 17. és 30. között rendezendő Tatabányai Tavaszi Fesztivál színes, világsztárokat felvonultató programjáról tudhattak meg részleteket a sajtó képviselői a pénteken, A Vértes Agorájában tartott sajtótájékoztatón.


 
A rendezvénysorozatban közreműködő szervezetek képviseletében jelen volt Dezső Marianna (Erkel Ferenc Zeneiskola – igazgató), Ludányi Tamás (Dallam Alapítvány – vezető), A. Pál Gabriella (Tatabányai Múzeum – igazgató), Jenei Gabriella (Jászai Mari Színház – művészeti programvezető) és a házigazda, A Vértes Agorája szakmai vezetője, Salamon Hugó.
 
Dezső Marianna örömét fejezte ki, hogy nagyobb csapatban dolgozhatnak egy sikeres fesztivál megvalósításán. Elmondta, az Erkel Ferenc Zeneiskola programjaiban helyet kapnak helyi művészeti együttesek és nemzetközileg is elismert művészek egyaránt. Az intézmény igazgatója hozzátette, a tehetségnapok is lehetőséget kínálnak a fiataloknak a kibontakozásra.


A részletes programért kattintson a képre.

Ludányi Tamás tájékoztatásából kiderült, a Dallam Alapítvány két programmal   veszi ki részét a szervezésből. A Regionális Kórusfesztivált immáron ötödik alkalommal rendezik meg, a Tatabányai Big Band és Micheller Myrtill közös koncertje pedig a rendezvénysorozat záró előadása lesz.
 
A. Pál Gabriella arról számolt be, hogy a Tatabányai Múzeum egy nagy értékű képzőművészeti kiállítással járul hozzá a fesztivál sokszínűségéhez. A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum Gyurkovich-gyűjteménye lesz látható, amely 19. és 20. századi nagy festők munkáit gyűjti csokorba. Könyvbemutatónak is otthont ad a múzeum, a Tatabánya Anno című könyv második kötetének tartalmával ismerkedhetnek meg a látogatók.


 
Jenei Gabriella az előtte szólókhoz csatlakozva üdvözölte a kezdeményezést, hogy az intézmények egymással összefogva valósítják meg a Tatabányai Tavaszi Fesztivált. Megtudtuk, a Jászai Mari Színház A vágy villamosa díszbemutatójával, a Gardéniák című lengyel drámaelőadással és színháztörténeti fotókiállítással készül.


 
Salamon Hugó röviden így foglalta össze a fesztivál célját: unikális művészeti és populáris programokat kínálni a közönségnek. Elmondta, a programsorozat 2014. március 17-én, 18 órakor ünnepélyes megnyitóval, majd 18 óra 15 perctől Vásáry Tamás zongoraestjével veszi kezdetét. A szakmai vezető részletesen beszélt a Tatabányai Tavaszi Fesztivál utolsó három napjáról, a II. Tavaszi Agora Napokról. Elárulta, többek között graffiti kiállítással, kincskereső játékkal, Agora Turnéval, Tatabányai Barangolásokkal, diafilm szinkronizálási versennyel, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, junior stand up programmal várják a tatabányai, a térségből és távolabbról érkező látogatókat.


KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2014