<
>
<
>
Véget ért a Tatabányai Tavaszi Fesztivál

Idén 7 helyszínen, több mint negyedszáz program várta az érdeklődőket a klasszikus, kortárs és könnyűzene, valamint a tánc, színház és képzőművészet világából.Tatabányára érkezett, és a fesztivál nyitó koncertjét adta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Vásáry Tamás zongoraművész, karmester, ugyanitt, a Vértes Agorája nagytermében fellépett Snétberger Ferenc gitárművész, Hobo, koncertet adott a Moszkvai Szimfonikus Zenekar, és ír sztepptánc show-val kápráztatta el a közönséget Catherine Gallagher.

 

A Tatabányai Múzeum többek között egy nagy értékű kiállítással járult hozzá a fesztivál sokszínűségéhez, a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum Gyurkovich-gyűjteménye, mely 19. és 20. századi nagy festők munkáit gyűjti csokorba, egészen 2014. augusztus 20-ig még látogatható. A Jászai Mari Színház A vágy villamosa című darab díszbemutatójával, a Gardéniák című lengyel drámaelőadással és egy különleges fotókiállítással készült,  melynek címe: Retusált sztárok, mely április végéig még ugyancsak megtekinthető.

Az Erkel Ferenc Zeneiskola többek között otthont adott a Sypus együttes koncertjének, a Regionális Négykezes Zongoraversenynek, mindeközben az Erkel Tehetségnapok keretében számos esemény gazdagította a fesztivál programját.

A fesztivál záróeseménye a Tavaszi Agora Napok voltak, olyan fellépőkkel (a teljesség igénye nélkül), mint Demeniv Mihály, a stand up comedy világából Bődöcs Tibor, kicsiket és nagyokat szórakoztató Kaláka együttes, Bangó Margit, vagy épp Szikora Róbert és az R-GO. A vasárnap esti Tatabányai Big Band és Micheller Myrtill közös koncertjével véget ért a 2014-es Tatabányai Tavaszi Fesztivál.


forrás: facebook.com/avertesagoraja.hu

Összegzésül a kérdés igazából nem is az volt a fesztivál ideje alatt, hogy találunk e magunknak érdekes programot Tatabányán, hanem inkább az, hogy hétköznapi teendőinket hogyan tudjuk átrendezni úgy, hogy még időben odaérjünk az általunk kiválasztottakra.