<
>
<
>
Ünnepelt a Vértes Volán

2013. szeptember 20-21-én ünnepelte hatvanadik születésnapját a Vértes Volán. A jeles évforduló alkalmából pénteken zártkörű ünnepség keretében dicséreteket és az évfordulóra alapított elismeréseket adtak át a cég dolgozóinak a Vértes Agorájában. A jubileum alkalmából szombaton már az utazóközönséggel ünnepelt a Vértes Volán. A közönségnap nyitányaként veterán buszok vonultak fel a városban, de több koncertet is meghallgathattak a Vértes Agorájába látogatók.A vállalat gyémánt jubileumának kapcsán dr. Völner Pál államtitkár köszöntőjében kiemelte, a Vértes Volán mindig kiválóan tudott alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, jelenleg is társadalmi igényeket látva el. Az önkormányzatokkal jó a vállalat kapcsolata, jól közvetít a tulajdonosok és az önkormányzatok között, ami a közös fejlesztésekben is megmutatkozik – emelte ki az államtitkár. Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott beszédében hangsúlyozta, hogy a megye gazdaságát is meghatározó közlekedési infrastruktúra fontos részét képezte és képezi jelenleg is a vállalat. A Vértes Volán fennállásának hatvan éve alatt mindvégig magas szinten látta el az utazók igényeit, ma pedig a jelenkor kihívásainak megfelelő, rugalmas, kompromisszum-kész vállalatot ünnepelhetünk – tette hozzá. Márton Péter, a tulajdonos MNV Zrt. vezérigazgatója nyomatékosította: fennállásának hatvan éve alatt a Vértes Volán mindvégig állami tulajdonban volt, ez idő alatt folyamatosan igyekeztek fejleszteni a vállalatot. A Vértes Volán mindig is élen járt az átalakulásokban, amit bizonyít az is, hogy az egy évvel ezelőtti szerkezetváltáskor a Közép-nyugat-dunántúli buszközlekedés régiós központja lett az Alba Volánnal együtt – jegyezte meg. A jubileumi ünnepség záróbeszédében Németh Tamás vezérigazgató kiemelte, a Vértes Volán fennállása óta számos változást megélt, neve mára összeforrt a mindennapokkal, hisz ahol fejlődés van, ott szükség van közösségi közlekedésre és a Vértes Volánra. Optimistán nézünk a jövőbe – tette hozzá –, de az értékeket megőrizzük, hogy át tudjuk adni a jövő generációnak.
Az ünnepség második felében kitüntetéseket adtak át a Vértes Volán dolgozóinak. A sok éves kiváló munka jutalmazásaként kiosztották a Szent Kristóf emlékérmeket, a Vértes Volán ezüst emlékérmeket, öten arany gyűrűt vehettek át, a gyémántjubileumra alapított elismerést pedig a vállalat azon dolgozói vehették át, akik munkájuk során maradandót alkottak, öregbítve ezzel a Vértes Volán hírnevét.

A jubileum alkalmából szombaton már az utazóközönséggel ünnepelt a Vértes Volán. A közönségnap nyitányaként veterán buszok vonultak fel a városban, de több koncertet is meghallgathattak a Vértes Agorájába látogatók.

A felnőtteket egész délután fotókiállítás és busz szimulátor, a kisebbeket pedig retro játékok és buszmakettek várták, majd a napot retro buli zárta.

szöveg: tatabanya.hu