<
>
<
>
Tündérek és Manók Találkozója lesz az Agorában

Mesevilággá változik egy délelőttre A Vértes Agorája 2014. január 19-én, vasárnap. 9 órától 12 óráig rendezik a Tündérek és Manók Találkozóját, ahol a gyerekek magukra ölthetik tündér és manó jelmezeiket is.


 
 
9 és 10 óra 15 perc között tündéri játékok cserélnek gazdát a cserebere vásárban. A Manófaktúra játszóházban játékos és kreatív foglalkozások várnak a gyerekekre. Csillámtetkók is készülnek, a diafilmeken pedig tündérmesék peregnek majd.

Nem maradnak éhen a tündérek és a manók, tündérfalatokat kóstolhatnak, lesz Manó Menü és almaillat lengi majd be a házat.


 
10 óra 15 perctől a Bóbita Bábszínház Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona című előadását tekinthetik meg a résztvevők.
 
"Árgyélus királyfi lenn a földön folyton az eget kémleli, Tündérszép Ilona fenn az égben egyre a földet lesi. Egymás után vágyakoznak - s az Ilona könnyéből sarjadt aranyalmafa tövénél végre találkoznak. Ilona tündéranyja leányát félti, s minden bűbájt bevet, hogy a csalódástól megvédje a szerelmes tündérgyermeket. Árgyélus útra kel Ilonához, bumfordi ördögöktől csellel varázseszközt szerez, repül a Hold sötét oldaláig – ott azonban véget ér az út, s tán Árgyélus élete...
Hogy mégis van remény, hogy emberfiú és tündérleány egymásé hogyan lehet, arról mesélünk bábbal, fénnyel, színnel, szívvel..."
(www.bobita.hu)
 
Az előadás után, 11 órától a tündérek és a manók levonulnak az Agora lépcsőjén, ezt követően közös táncukkal zárul a délelőtt.
 
A bábelőadásra a belépő ára 1500 Ft, Tatabánya Kártyával 1400 forint. A délelőtt többi programja ingyenes!