<
>
<
>
Szegedi Katalin illusztrátor Ötven című kiállítása

2013. május 3-án 17 órai kezdettel megnyílt Szegedi Katalin illusztrátor Ötven című kiállítása A Vértes Agorája Kortárs Galériában. A tárlaton felvonultatott tíz történet ötven képben elmesélve reprezentálja a művész eddigi életművét.


Kattintson a képre! Érdemes!

Szegedi Katalin szerencsés ember, azt csinálhatja amit kisgyermek korától szeretne, mesekönyvrajzoló. A mesebeli világot megalkotó illusztrátor művészetének színvonala rendkívül egységes, még akkor is, ha az az évek során változásokon ment keresztül. A kezdeti akvarell technikát felváltotta az akril használata, majd később a kollázs határozta meg képeinek arculatát.


Kattintson a képre! Érdemes!

A munkáiba beépített tollak, csipkék, apróbb használati tárgyak alkalmazásával kilépett a kép síkjából, s ezzel új dimenzióba emelte illusztrációit. A mesekönyveiből ismerős pöttyös, csíkos ruhákat, csipkéket, a nagy fotelt, az „aranyos” madarat, a varnyút és a mindenen áttünedező finom szegedis humort fedezhetjük fel a kiállított képeken.  Munkássága azt igazolja, hogy mint minden művészet, az illusztráció is űzhető játékosan anélkül, hogy szándékot és célt tévesztene.


Kattintson a képre! Érdemes!

A kiállítás 2013. május 31-ig látogatható a Kortárs Galériában.
 
A kiállításon a következő mesék illusztrációi láthatók:
Óz, a csodák csodája, Alice Csodaországban, A Mindentvarró Tű, Lenka, Palkó, Királylány születik, Királyfi születik,  Elfelejtett lények boltja, Az aranyhajú lány, A kis Mukk története

Miglinczi Éva