<
>
<
>
Szatmári Juli nyerte a Peron Tehetségkutatót

A tatabányai Vértes Agorájában rendezték a tizennyolcadik Peron Tehetségkutató Fesztivált 2013. szeptember 14-én, szombaton, ahol a 14 döntős indulóból, Szatmári Juli került ki elsőként. A Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok Nagyváradtól Szombathelyig érkeztek és adták elő produkciójukat a zsűrinek.

Bereznai Csaba alpolgármester a helyszínen köszöntötte a versenyzőket, és méltatta a tizennyolc éve zajló, folyamatos tehetséggondozó munkáját a Peron Music Alapítványnak. A fesztivál történetében először fiatalokból álló társadalmi zsűrinek is volt beleszólása az értékelésbe. A zsűri a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére és a dalszövegre összpontosított. Az új helyszín lehetőségeit kihasználva a tehetségkutató minden zenekarának egy daláról professzionális videó- és hangfelvétel készült.


A nyertes Szatmári Juli (fotó: tatabanya.hu)

Az idei győztes előadó Szatmári Juli, egy szombathelyi előadó lett, aki hamarosan újra Tatabányára érkezik. Az értékes nyeremények mellett felléphet a 2013. évi Hangfoglalás Tehetségkutató döntőn, amelyen a győztes zenei produkció 1 millió Ft értékben technikai eszközparkkal. Második helyen a szentendrei Tintás Barnes zenekar, a harmadik helyen pedig a sződligeti House Of Grooves végzett. Díjat kapott még a tatabányai G Block 23 is.

Az esemény fő támogatója a Music Minutes Hangszerbolt. További partnerek: Hangszita KFT., Top Hangszer Tatabánya, Tatabányai Televízió, Magyar Rádió, Chromasound, a Zug Records, Tatabánya Megyei Jogú Város, Tatabánya Pont és a Vértes Agorája.szöveg: tatabanya.hu