<
>
<
>
Reggelivel a munkába

Városunk ismét csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett „Bringázz a Munkába!” akcióhoz, amely 2014. április 22-től május 30-ig tart. A program részeként a szervezők reggelivel kedveskedtek a kerékpárral iskolába vagy munkába igyekvőknek az Ipari Parkban, az Árpád téren és a Győri út melletti bicikliúton.

Tatabányán a közelmúltban több mint két kilométernyi kerékpárút épült meg, melyen egyre többen bringáznak. A város már három éve részt vesz a  "Bringázz a Munkába!" kerékpáros programban, így idén is tovább folytatja a kerékpározás népszerűsítését. Ahogy az előző években történt, idén tavasszal is magánszemélyek, cégek és intézmények nevezhetnek a kerékpározást népszerűsítő akcióra. A részvétel ingyenes, mindössze internetes regisztrációt igényel.

A kampány része a „Bringás Reggeli” elnevezésű rendezvény, melyet országszerte május 8-án, csütörtökön szerveztek meg. Városunkban a szervezők egy kiadós reggelivel, szendvicsekkel és almával várták a bringásokat három helyszínen: az Ipari Parknál a Búzavirág utca és a Szőlődomb utca kereszteződésében, az Árpád-téren és a Győri út melletti kerékpárúton. A „Bringás Reggeli” ősszel, az autómentes napon folytatódik.
forrás: www.tatabanya.hu

Városunkban a következő nagy biciklis program a Tatabánya Városi Kerékpáros Nap lesz, mely az Egészséges Tatabányáért Program része.

Ideje: 2014. június 7., szombat
Rajt: Tatabánya, Jubileum park (8 és 12 óra között)
Útvonal: Tatabánya, Jubileum park - Köztársaság u. - Fő tér - Álmos vezér u. - Komáromi u. - Huba vezér u. - Rákóczi Ferenc u. - Kertvárosi körforgalom - Tatabánya-Vértesszőlős-Tata kerékpárút - Tata, Tópart sétány - Tópart út - Váralja út - Tata, Eszterházy-kastély és vissza.
Szintidő: 5 óra
Táv: kb. 30 km

Minden résztvevő a tatai várban lévő fordítóállomásnál az egészséges táplálkozással kapcsolatos kérdés megválaszolásával "egészség-fillért" szerezhet, amelyet beválthat egy cukormentes üdítőitalra a Tatabánya, Jubileum parki büfében.