<
>
<
>
Peronos tehetségek a városközpontban

2012. szeptember 15-én tartotta tehetségkutató versenyének döntőjét a Peron Music Alapítvány a Roxxy Music Caféban, a közeljövőben pedig Peron All Stars néven ifjúsági zenei fesztivált szerveznek, a megújult városközpontban.


A nyertes Nuklea együttes - fotó: Pap Tibor (További fotókért kattintson a képre! Érdemes!)

A tizenhetedik alkalommal rendezett tehetségkutató döntőjére az ország minden tájáról érkeztek zenekarok, akik a műfajok tekintetében, a rocktól a metálig képviseltették magukat, és a feltörekvő zenészek versenyét az idén, a csepeli Nuklea zenekar nyerte, elsöprő produkciójával – mondta Cserteg István, a Peron Music Alapítvány ügyvezetője. A Nuklea első helye szinte egyértelmű volt, majd a HASZÜNA, a fesztiválok kedvelt zenekara került a második helyre hangulatos műsorával. A fiatal A Plateful of Joy zenekar a harmadik helyezést kapta, különdíjat pedig a soproni Soundgold, a budapesti Zaphod és a békéscsabai Black Band zenekarok kaptak. A Nuklea és a HASZÜNA 2012. október 7-én játszik majd a Hangfoglalás tehetségkutató nemzeti döntőjén Budapesten.


Sokan együtt - fotó: Pap Tibor (További fotókért kattintson a képre! Érdemes!)

Az esemény kapcsán Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke beszámolt a közeljövőben tartandó rendezvényükről, a Peron Music All Stars-ról is, amely több szempontból is jelentősnek bizonyul.  Az alapítvány, az ifjúsági zenei fesztivál szervezésével a fiatalok bevonására törekszik, annak érdekében, hogy ők is érintettek legyenek Tatabányán, az új Fő tér - amely egy igazi találkozási tér - tartalommal való megtöltésében – tudtuk meg Pap Tibortól, az alapítvány elnökétől. A Peron All Stars 2012. szeptember 22-én, szombaton délután négy órától indul népzenével és könnyűzenével Tatabányán, az Árpád téren. Szakmai tekintetben fontos a fiatalok közötti tapasztalatcsere a tehetséggondozás és fejlesztés területén.


Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke (További fotókért kattintson a képre! Érdemes!)

Úgy gondoljuk, hogy az Árpád téren helyet kell biztosítani azoknak, akik kreativitásuk kibontakoztatásával nem a kultúra fogyasztó, hanem alkotó oldalán foglalnak helyet, ezzel foglalkoznak, mint feltörekvő előadók – tette hozzá Cserteg István. Indításként az Ördöngös Népzenei Műhely által vezetett hangszersimogató várja a gyerekeket, családokat népzenei hangszerekkel, a Műhely zenészeivel és táncosaival, korosztálytól függetlenül. Itt lesz a friss győztes Nuklea együttes, a tatabányai Mellékhatások zenekar, valamint az Avion együttes is.