<
>
<
>
Páratlan fúvós koncerttel zárult a sorozat

A vártnál is nagyobb sikert aratott az Agora Zenei Esték címet viselő, ingyenes koncertsorozat, amelynek a Zenepavilon adott otthont a 2015-ös esztendő július hónapjának minden péntekjén. Az időjárás kegyes volt a rendezvényhez, minden alkalommal csodaszép nyári időben gyűlt össze a népes közönség a város központjában.


 
Az NKA támogatásával megvalósult programsorozat első állomásán a Barrio Latino zenekar vérpezsdítő latin dallamokkal érkezett, amely sokakat táncra perdített. A második felvonásban a világzene jutott főszerephez Ágoston Béla és Együttese előadásában. Az érdeklődés ezúttal sem hagyott alább, így a szervezők bizakodhattak abban, hogy a Vujicsics Együttes is szépszámú hallgatóság előtt zenél majd. Így is lett, a harmadik koncertre is megtelt a tér. A záró akkord egy igazán nagy „durranás” volt, hiszen a Százan fújják címet viselő, utolsó koncerten a Tatabányai Fesztivál Fúvószenekar, a komáromi Egressy Fúvószenekar, valamint Komárom-Esztergom megyei fúvószenekarok zenészei egyszerre szólaltatták meg hangszereiket, így előadók és a közönség alig fért el a Zenepavilon előtti területen.


 
A sok zenekedvelőt megmozgató rendezvénysorozatot újabb ingyenes program követi, a Nyáresti vetítések keretében augusztus minden péntekjén egy-egy nagyszerű mozi várja az érdeklődőket A Vértes Agorájában.forrás: avertesagoraja.hu