<
>
<
>
Nyáresti koncertek A Vértes Agorájában

2013. július 19-től három péntek este igazán színvonalas zenei program várja A Vértes Agorájába látogatókat. Könnyed nyáresti szórakozást ígérnek ezek az esték azoknak, akik vérbeli latin muzsikát, vagy éppen klasszikus és kortárs zeneszerzők népszerű melódiáit kedvelik. Azoknak is kedvében járnak a szervezők, akik egy olyan férfikar előadását szeretnék meghallgatni, melynek tagjai azt vallják: "a kultúra mindenek felett álló hatalommal rendelkezik: képes megigézni az embereket."


A Sypus Együttes 2010 novemberében alakult, tagjai Tatán és Tatabányán oktató elismert művésztanárok. Műsoruk könnyed nyáresti szórakozást ígér klasszikus és kortárs zeneszerzők népszerű melódiáival.
A Sypus Együttes tagjai:
Szűcs Álmos (fuvola) – a tatai XXV. Klapka György dandárzenekar tagja, a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára,
Varga Eszter (oboa) – a grazi Symphoniker külsős tagja, a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára,
Kiss András (klarinét) – az Erkel Ferenc Zeneiskola tanszakvezető tanára, a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára, ill. számos együttes tagja, a könnyűzenétől a népzenéig több stílusban járatos,
Illés Ferenc (basszusklarinét) – az együttes alapítója és vezetője, a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára, a révkomáromi Jókai Színház külsős zenésze.

Elsa Valle énekes, zeneszerző, a Rumba Caliente zenekarvezetője. Ebben a formációban a két neves énekművész (Elsa Valle és Winand Gábor) hangja remekül tükrözi a két kontinens zenei fuzionálását.
Elsa Valle Kubában született, jelenleg Európában él. Az énekes-zenész a legrangosabb kubai zeneművészeti iskola elvégzése után a híres havannai Tropicana-ban kapta első elismerését, majd a "Boleros De Oro"-n elnyerte a közönség és a szakma elismerését. Dél- Amerikán kívül bejárta Európát is.
Elsa Walle megkapta a Lyra díjat, dalai vezetik a latin rádiók top listáit, zenéje egyesíti a salsa és az afro cubai zene szerelmeseit.
Hangja, énekstílusa egyszerre érzéki, melankolikus, robbanékony és improvizatív. Több stílusban jártas, hiszen együtt dolgozott olyan híres spanyol flamenco zenészekkel, mint Jose Luis Monton, Estremeno, és bizonyította tehetségét egy színpadon a legendás "Buena Vista Social Club” zenészeivel.
Akik imádják a salsát, a napfényt, a vidámságot, ott a helyük!

A Szent Efrém Férfikar művészeti vezetője, Bubnó Tamás így mutatta be az együttest: – Sikerünk titka az lehet, hogy a tagok közül többen is a Tomkins Énekegyüttesben kezdtünk együtt dolgozni, ahol meghatározó szellemiséggel találkoztunk. Másrészt sikerült kiválogatni azokat az énekeseket az ötvenes és a harmincas éveikben járók közül, akik zeneileg és hangilag is képesek arra, hogy azonosuljanak egy olyan kultúrával, ami nem sajátjuk. Ez számomra arra bizonyíték, hogy a kultúra mindenek felett álló hatalommal rendelkezik: képes megigézni az embereket.”
2006-ban átütő nemzetközi sikert ért el a férfikar: a Hajnówka Nemzetközi Ortodox Egyházzenei Fesztiválon (Lengyelország) megnyerték a professzionális kamarakórus kategóriát. Először fordult elő a rangos fesztivál 25 éves történetében, hogy nem szláv kórus vitte el az első díjat.

A programsorozat helyszíne az aula.


A bérletek és jegyek árai:

Korai kedvezményes bérlet: 4000 forint
Bérlet: 4500 forint
Szólójegy: 1800 forint
Lépcső- és állójegy (csak az előadás napján): 1300 forint

Tatabánya Kártyával 5%-kal kedvezőbb áron juthat be a koncertekre!


Jegyek és bérletek A Vértes Agorája információs pultjánál és a Fortuna Jegyirodában kaphatóak.

További információ itt.