<
>
<
>
Nők egymás között

A nők számára biztosít találkozási pontot, az a civil szerveződés, amely a "Nő az üzlet" nevet viseli, és karakán, ambiciózus hölgyek alkotják. Az összejövetelre második alkalommal került sor, a Polgármesteri Hivatal új tanácstermében, ahol Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a hölgyeket.

A nők nagyszámú jelenléte már a terem díszítésében is látható volt, amelyet a városvezető sem tudott szó nélkül hagyni, így megjegyezte: ilyen ízlésesen dekorálva még nem látta a hivatal új tanácstermét. Ipacs Mária festményei mellett, számos virágkompozíció díszítette az üvegfalú helyiséget. A polgármester pozitívnak ítélte a "Nő az üzlet" elnevezésű kezdeményezést, amelynek egyik legfontosabb elemeként azt emelte ki, hogy ez a szerveződés lehetőség a tapasztalatcserére, a fejlődésre és a nők egymás közötti összetartozásának erősítésére. Schmidt Csaba elismerően úgy fogalmazott: a nők életében a vezetői szerep felvállalása még több feladatot és felelősséget jelent, ami plusz energiát igényel tőlük. Mindez nem könnyű, de lehetséges, amire a megjelent hölgyek a legjobb példák. Majd hozzátette: a vállalkozói szférában és a politikában is szükség van a nők jelenlétére – amely a város képviselőtestülete felépítésében is megnyilvánul – hiszen ők mást találnak hangsúlyosnak, így több irányból is vizsgálható egy probléma.

A polgármesteri köszöntőt követően előadásokat hallhattunk három különböző témában. Elsőként Nyáriné dr. Mihály Andrea, business és management coach, vezető tréner foglalta össze sokéves tréner-tanácsadói és vezetői tapasztalatát, keresve a választ a nők XXI. század vezetési kihívásaira. Andreától azt is megtudhattuk, munkája során az a cél vezérli, hogy segítséget nyújtson ahhoz, hogy képesek legyünk a jelen eseményeit teljességgel átélni, és a tanulságokat levonni. Bemutatójának része volt egy kisfilm is, amely a női és a férfi agy különbözőségeit bemutatta, ezzel is illusztrálva mennyire másként működik a két nem.
NŐk a munkaerőpiacon címmel, Mező Eszter a T-HR Kft. ügyvezetője is előadást tartott, amelyben azt kívánta bemutatni, hogy a munkaerőpiacon milyen nehézségekkel, avagy előnyökkel jár az, ha valaki nő és akár vezetőként, akár "férfi szakmákban" hogyan tud elhelyezkedni a gyengébbik nem képviselője.  Az üzleti öltözködésről Kovács Viktória stylist mesélt a jelenlévő nőknek. Ő maga egy családi érdekeltségű, fogaskerék gyártásával foglalkozó cégnél dolgozik és saját fővárosi szabóságát igazgatja.
Az előadások után a következő találkozóról beszélgettek, amelyből kiderült: 2012. december 12-én, az Edutus Főiskola "A" épületében egy karácsonyi kis vásárt szeretnének megrendezni, valamint olyan előadásokat szervezni, ami megkönnyíti a nők szerepét a karácsonyi forgatagban. Gondolván itt a főzésre, ajándékvásárlásra és mindezek egyszerűsítésére.
Mindenképp tanulságos és legfőképp inspiráló délután volt, amiből egyértelműen kiderült: Nő az üzlet!

forrás: tatabanya.hu