<
>
<
>
Néptáncegyüttesek versenyeztek

Agora táncfesztivált és koreográfusversenyt tartottak 2013. október 19-én Tatabányán. A rendezvény vasárnap délután gálaműsorral zárult a Földi Imre Városi Sportcsarnokban.


További képekért kattintson a fotóra! Érdemes!

Első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal rendezték meg hétvégén a megyeszékhelyen az Agora táncfesztivál és koreográfusversenyt. A rendezvényt Bereznai Csaba nyitotta meg. – Tapasztalataim szerint a néptáncosok olyan közösségeket alkotnak, melyek tagjai nyitottak mások, még a magamfajta botlábúak és –fülűek felé is. Köszönet illeti azokat a segítőket, akik a háttérben állnak és megteremtik a lehetőséget a fiataloknak a kibontakozásra. Értük vannak az Agorához hasonló "házak", és értük kell tevékenykedniük az önkormányzatoknak, hogy értékes programok születhessenek – fejtette ki Tatabánya alpolgármestere.


További képekért kattintson a fotóra! Érdemes!

A nívós, kuriózumnak tekinthető megmérettetés szervezésében oroszlánrészt vállalt Emmer Róbert, aki elmondta: három évvel ezelőtt fogant ötlete vált valóra.


További képekért kattintson a fotóra! Érdemes!

–Most, első ízben autentikus és tematikus, azaz eredeti tánc, illetve táncszínházas kategóriákban díjazott a zsűri. A megyei meghívottak közül négyen – a tatabányai Bányász, a Felsőgallai Német Nemzetiségi, a komáromi Garabonciás, valamint a Tata Táncegyüttes – képviseltették magukat, de érkeztek csoportok a fővárosból, Százhalombattáról és Pozsonyból is – számolt be a főszervező.

Forrás: Kemma.hu