<
>
<
>
Népszerű volt a tatabányai kerékpáros nap

A hétvégén a tatabányai családok apraja-nagyja kerékpárnyeregbe pattant, hogy részt vegyen a Városi Kerékpáros Napon. Az önkormányzat és Városi Szabadidősport Szövetség rendezvényén 712-en regisztráltak és teljesítették a harminc kilométeres távot a Tatabánya - Tata közötti új kerékpárúton.

A kerékpárosok a Jubileum parki jelentkezés után az újonnan épített újvárosi bringautakon jutottak el a kertvárosi körforgalomnál kezdődő Által-éri kerékpárútra. A közlekedési utakon való átkeléseknél önkéntesek és polgárőrök segítették a biciklistákat. A pipacsokkal szegélyezett Által-éri kerékpárúton a vértesszőlősi pihenőnél fújhattak egyet azok, akik pihenni akartak. A tatai kemping után az Öreg-tavat kellett megkerülnie a bringásoknak, és a külső bicikliúton visszajutni ugyanide, ahonnan a már ismert út vezetett a Jubileum parkba. Eközben az egyik ellenőrzési pontnál az egészséges életmóddal kapcsolatos tesztet is kitölthettek a kerékpárosok. Ők a célbeérkezés után fényvisszaverő karszalagokat, láthatósági mellényt, jelzőlámpát kaphattak, ha sikerült minden kérdésre pontosan válaszolniuk.

A rendezvényes regisztráltak között Schmidt Csaba polgármester felajánlásával fődíjként egy férfi és egy női kerékpárt, a Neuzer cég jóvoltából pedig egy gyerekbiciklit sorsolnak ki a későbbiekben a szervezők. A bringanap szorosan kapcsolódott az Egészséges Tatabányáért Programhoz, melynek idei üzenete a mozgásra, a sportolásra való figyelemfelhívás. A szervezők sikerként könyvelhették el az indulók magas számát és azt, hogy sok család választotta közös programnak a bringanapot, a baráti társaságok, a munkahelyi közösségek is szép számmal képviseltették magukat ezen kiváló rendezvényen. Ugyanezen a napon tartották meg a Jubileum Parkban a Környezetvédelmi Világnapot, számtalan szellemi totóval és ügyességi feladattal.

forrás: www.tatabanya.hu