<
>
<
>
Megtartották az első Egészségórát

Az Egészséges Tatabányáért Program újabb eleme indult el a Városháza tanácstermében Dr. Kádár György kardiológus Egészségórájával, ahol a megjelenteket Schmidt Csaba polgármester köszöntötte 2013. március 27-én. Az előadáson megismerhettük többek között a szív és érrendszeri betegségek főbb rizikófaktorait, megtudhattuk hogyan csökkenthető a szívinfarktus veszélye, és mit tehetünk szívünk egészségéért.


Dr. Kádár György kardiológus előadása

Schmidt Csaba polgármester az előadást megelőzően elmondta: a tatabányaiak életminőségének javítása céljából indítottuk útnak az Egészséges Tatabányáért Programot, amely egyik eleme az "Egészségóra a Fő téren". A polgármester hangsúlyozta, sajnálatos módon városunk sem tartozik a kiemelkedő egészségügyi mutatókkal rendelkező városok közé,  ezért is kell minden tatabányai felé népszerűsíteni az egészséges életmódot ezen belül a mozgást, az egészséges táplálkozást és azt, hogy többet tudjunk arról, mit tehetünk a saját egészségünk érdekében – hallhattuk a polgármestertől. Schmidt Csaba megköszönte Kádár doktor úrnak, hogy úttörőként elvállalta a remélhetőleg hagyományteremtő "Egészségóra" első előadását.

Dr. Kádár György kardiológus előadásában felhívta a figyelmet a helytelen életmód és táplálkozás veszélyeire, valamint a káros szenvedélyekre, amelyeken sosincs késő változtatni és elhagyni azokat, elvégre leginkább ezek a bajok forrásai. Az előadó számos nemzetközi kutatás eredményét ismertetve mutatott rá olyan összefüggésekre, melyek nagymértékben segítették új gyógyszerek és terápiás módszerek kifejlesztését a keringési betegségek kezelésében. A szakember beszélt arról is, miszerint Magyarországon az európai átlaghoz képest jóval magasabb az orvos-beteg találkozások száma, melynek az oka az, hogy alacsony szinten vannak az emberek általános egészségügyi ismeretei és akkor is orvoshoz mennek, amikor nem feltétlenül kellene. A megelőzés fontosságáról is szólt Dr. Kádár György, felhívta a szűrővizsgálatok jelentőségére a figyelmet, amely segítségével időben felismerjük azokat az árulkodó tüneteket, melyek jelezhetik a betegség kialakulását. Amennyiben időben felismertük ezeket, akkor elsősorban életmódváltással, rendszeres mozgással, egészséges táplálkozással megelőzhetjük, vagy a megfelelő gyógyszeres terápia kiválasztásával kezelhetjük a nagyobb bajt kialakulását – tudtuk meg a kardiológus szakembertől. A következő egészségórára előrelátatóan májusban kerül sor. 

Az előadás rövidített változatát, illetve a témával kapcsolatos hasznos tanácsokat hamarosan mindenki elolvashatja a program honlapján: www.tatabanya.hu/etp


Ha szerinted is fontos az egészség, nyomj egy lájkot!