<
>
<
>
Megkezdődött a Tatabányai Tavaszi Fesztivál

Az első csille szén felszínre hozatala, Tatabánya várossá válása, a 2017-es Tatabányai Tavaszi Fesztivál kezdete és egy különleges képtár születésnapja, bőven van mit ünnepelnünk - mondta Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere a Kortárs Galéria 20. születésnapja alkalmából nyíló kiállítás megnyitóján 2017. március 17-én A Vértes Agorájában.

Negyvenöt tatabányai, itt alkotó vagy innen származó művész egy-egy alkotása tiszteleg egy közös tárlatba gyűjtve a színvonalas galéria kerek évfordulója előtt, a műkedvelő tatabányaiak és környékbeliek örömére. S ha már művészet, akkor a java még csak ezután jön, hiszen a Jó szerencsét! Emlékév keretében most kezdődött Tatabányai Tavaszi Fesztivál során három héten át színházi előadásokból, mozifilmekből, koncertekből válogathat a városi közönség - hívta fel a figyelmet a városvezető.- Az volt a célunk, hogy a jubileumot meg tudjuk ünnepelni, mind a Kortárs Galéria huszadik születésnapját, a Tatabányai Tavaszi Fesztivál megnyitását, mind pedig városunk jeles évfordulóit: a 120 éves bányászatot és a 70 éves várossá válást. 120 évvel ezelőtt sikertörténet kezdődött, amire minden tatabányai büszke lehet. Ezt követően töretlen volt a város fejlődése. De ahhoz, hogy igazi közösséggé kovácsolódjanak az itt élők, az értéket és pénzügyi alapot teremtő munka mellett ugyanolyan nagy szükség volt az oktatásra, a kultúrára is – mondta el Schmidt Csaba polgármester ünnepi nyitóbeszédében.A városvezető kiemelte: a városi közösségépítéshez a kezdetektől hozzátartozik, hogy nemcsak a munkában, hanem kultúrában, kikapcsolódásban, szórakozásban is részük legyen az itt élőknek. Ezért is lett a Tavaszi Fesztivál az idei Jó szerencsét! Emlékév egyik kiemelt programsorozata.Ezután Wehner Tibor művészettörténész méltatta a galériát, majd az Aurevoir együttes műsorát hallhatták az egybegyűltek.A kiállítás 2017. április 13-ig tekinthető meg, a Tatabányai Tavaszi Fesztivál pedig 2017. március 17. - 2017. április 8., három héten át várja filmvetítésekkel, koncertekkel, A Jászai Mari Színházban a MostFeszt keretében színházi előadásokkal a műkedvelő tatabányaiakat.

A fesztivál programja ide kattintva olvasható.


Forrás: tatabanya.hu
Fotó: tatabanyavaroskozpont.hu 


Kapcsolódó hír:

Elmaradt Bogány Gergely koncertje


Elmaradt Bogányi Gergely zongoraművész koncertje a Tatabányai Tavaszi Fesztivál nyitónapján a művész betegsége miatt. A koncertet 2017. június 2-án pótolják.

További információ az elmaradt koncerttel kapcsolatban itt olvasható.