<
>
<
>
Meggyújtották a harmadik gyertyát is

A 2013-as esztendő ezüst vasárnapjának estéjén Vass Edit Szeréna református lelkész gyújtotta meg a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát. Az óriási adventi naptár aktuális ablakát pedig, a Grundfos Tatabánya Kézilabda Klub játékosa, Pásztor Ákos nyitotta ki csapattársai jelenlétében.

Az Árpád téren felállított színpadon Harsányi Gergely kézilabdázó, valamint Debre Viktor és majdnem teljes legénysége sorakozott fel vasárnap este. A csapatkapitány szavaiból megtudtuk: Pásztor Ákos ötlete volt, hogy ők is nyissanak ablakot a város adventi naptárán. A csapatvezetés, a játékosok, edzők, gyúró, mindenki azonnal melléállt az ügynek – mondta Harsányi Gergely.

Mecsei Ilona úgy fogalmazott: a kézilabdacsapat is megtestesíti azt a három dolgot, amiről az adventi időszak szól, ezek pedig a hit, a remény és a szeretet. Hisznek az egészséges életben, a sportban, remélnek és bíznak minden alkalommal, amikor pályára lépnek és a szeretetet, amit joggal vívtak ki - nem csak a városunkban - a mai tettükkel is erősítik. A fiúk megkínálták az embereket szaloncukorral, kaláccsal, lufit osztottak, az ott lévők nagy örömére, majd Pásztor Ákos mászott fel a létrára és nyitotta ki a 15-ös számú ablakot.Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Vass Edit Szeréna református lelkész gyújtotta meg, miután az ünnephez kapcsolódó gondolatait megosztotta az Árpád téren összegyűlt közösséggel. Ezt követően karácsonyi műsorát is bemutatta a református közösség az Árpád térre kilátogatóknak.