<
>
<
>
Manók találkoztak az Agorában

A manók gondos munkával készítették elő a terepet a Tündérek és Manók Találkozójára 2014. január 19-én, vasárnap délelőttre. Nagy volt a várakozás, már kilenc óra előtt gyülekeztek az aprótalpú látogatók az Agora előtt. Sokan saját jelmezzel érkeztek, de azok sem maradtak tündéri és manós kiegészítő nélkül, akik nem hoztak magukkal.

A kislányoknak pillanatok alatt tündérszárnyak kerültek a hátukra, a játszóházban pedig mindenki kedvére készíthetett varázspálcát, manósapkát és manógallért. Az ügyes kezű mesehősök aztán nyakbavalókat és koronát is varázsoltak az alapanyagokból, és akinek színezni támadt kedve sem unatkozott. Aki megéhezett, tündérfalatkák közül válogathatott.


 
A kamarateremben telt ház előtt peregtek először diafilmen a klasszikus mesefilmek, később a modern technika segítségével szegezték a gyerekek figyelmét a vetítővászonra. Tóth Zsóka jóvoltából interaktív mozizásban lehetett részük a gyerekeknek, akik a mozgókép nyújtotta élményeket rajzolással és mesekönyv nézegetéssel egészíthették ki.


 
A mesés délelőtt programját bábelőadás színesítette, a Bóbita Bábszínház tagjai Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona történetét varázsolták a nézők elé. Felnőttek és gyerekek is élvezettel követték a látványos, színvonalas előadást, amelynek végén meglepetés várta a közönséget: Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona kísérte fel a gyerekeket és szüleiket a lépcsőn, a galérián pedig igazi tündérlakodalomba csöppentek. A közös, vidám táncot pedig egy órán keresztül ropták a program zárásaként.
Az Agora Családi Napok következő állomására 2014. február 16-án kerül sor. Kicsik és nagyok, készüljetek!

szöveg: www.avertesagoraja.hu
fotó: Tatabánya Pont