<
>
<
>
Ilan Mor Tatabányán

2013. október 10-én a városba látogatott Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete, a diplomata felkereste a kormányhivatal új épületét, diákokkal találkozott a Bárdos gimnáziumban és az Edutus Főiskolán. Tatabányai programjáról Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízottal és Schmidt Csaba polgármesterrel tartott sajtótájékoztatót.
A nagykövet elmondta: néhány hete Izrael és Magyarország megállapodást kötött egy diákcsere programról. Ennek keretében magyarországi fiatalok tanulhatnak izraeli középiskolákban, hogy a két ország fiataljai jobban megismerjék egymást és országaik kultúráját.


Az Edutus Főiskolára is ellátogatott a nagykövet.

"Meggyőződésem, hogy Izrael és Magyarország egyformán kiváló emberi erőforrásokkal rendelkezik. Mindkét ország számára nagyon fontos, hogy ezt az erőforrást kihasználjuk, hogy befektessünk a fiatal generációk képzésébe, mivel ez biztosítja országaink jövőbeni boldogulását" - mondta a nagykövet.

Hozzáfűzte: bízik abban, hogy a közeljövőben testvérvárosi megállapodás jöhet létre Tatabánya és egy izraeli város között. Schmidt Csaba polgármester elmondta, Izrael a tudásra és a kultúrára épülő fejlett ország, ezért nagyon fontos, hogy a fiatalok közötti kapcsolatot ki tudják építeni. Biztosan lesznek Tatabányán olyan diákok és pedagógusok, akik ki fogják használni ezt a lehetőséget – tette hozzá a polgármester.


A Bárdos Gimnáziumba is ellátogatott a nagykövet.
Tatabánya Pont bemutatja:

Tatabányai Malacságok
és Kolbásztöltő Verseny


Ideiglenes
autóbusz helyijárati menetrendváltozás
2018. február 9-én 14 órától -
11-én 18 óráig
KATTINTSON! 


 

Feliratkozás hírlevélre

Email cím: