<
>
<
>
III. fokú hőségriadó lépett életbe

Tájékoztatjuk Tatabánya város lakosságát, hogy az Állami Népegészségügyi és Tiszti orvosi Szolgálat honlapjának tájékoztatása szerint III. fokozatú hőségriadó lépett életbe. Tatabányán a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladhatja a 25 Celsius fokot, ami az egészségre ártalmas lehet. A város területére vonatkozóan 2013. 07. 25-től Készültségi jelzést (III. fokozatú riasztást) rendelünk el. A túllépés kezdete 2013. július 25. 00.00 óra, amely 2013. július 29. 24.00 óráig tart.A hőhullám élettani hatásai: hőstresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségekben a további információig. A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tettük: egészségvédelmi ajánlások közzététele a lakosság és az ellátó személyzet körében, igénybe vehető városi klimatizált helyiségek, közintézmények listájának közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása Tatabánya területén.


Vízosztás Tatabányán, az alábbi helyszíneken lesz:

- 2013. 07. 26-án pénteken és 2013.07. 29-én hétfőn 10:00-17:00h-ig Kertváros (Szent György úti Spar előtt), - Dózsakert Sétáló utca, - Ságvári Endre utca 5. (Smaragd Gyógyszertár előtt)

Párakapu továbbra is a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (Fő tér 34.) előtti köztéren található.

A tájékoztató dokumentumok megtalálhatóak a www.tatabanya.hu Környezetünk menüpont Dokumentumtárában. Kérjük, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül tartsák be egészségük védelme érdekében! A várható változásokról, a korlátozás feloldásáról, ha a mérési adatok azt alátámasztják, a helyi médián keresztül azonnal tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot. Ezért kérjük, hogy a www.tatabanya.hu honlapot, a Forrás Rádió, valamint a Tatabányai Televízió adásait folyamatosan kísérjék figyelemmel.


forrás: tatabanya.hu