<
>
<
>
II. fokozatú riasztást rendeltek el a hőség miatt Tatabányán

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) Tatabányai, Tatai, Oroszlányi Kistérségi Intézete tájékoztatása szerint Tatabányán a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladhatja a 25 C°-ot, ami az egészségre ártalmas lehet. Ezért a város területére vonatkozóan 2013. július 24-től Készültségi jelzést (vagyis II. fokozatú riasztást) rendelt el Schmidt Csaba polgármester. Vizet osztanak 2013. július 25-26-án, 10:00-17:00 h-ig Kertváros (Szent György úti Spar előtt), Dózsakert Sétáló utca, valamint a Ságvári Endre utca 5. szám előtt. Emellett párakaput is felállítottak a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola (Fő tér 34.) előtti köztéren.


A fotó 2013. július 24-én délután készült.

A hőhullám élettani hatásai: hőstresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérik a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségekben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tették: egészségvédelmi ajánlások közzététele a lakosság és az ellátó személyzet körében, igénybe vehető városi klimatizált helyiségek, közintézmények listájának közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása Tatabánya területén.