<
>
<
>
Idén is fellép Tatabányán a Kiev City Balett

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A csaknem kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a balett történelem legnagyobb klasszikusában, a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tudását.

Az előadás időpontja:
2014. december 3., 19 óra

Az előadás helyszíne:
A Vértes Agorája, Nagyterem

A több mint 40 főből álló csapat ebben az évben majd' 50 alkalommal lép fel Közép-Európában. Az együttes egy rövid bemutatkozás erejéig már 2012-ben látható volt Magyarország öt nagyvárosában, de a hatalmas sikernek köszönhetően most újra megtisztelnek minket jelenlétükkel.

Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik csak egy hosszas előválogatás után lehettek tagjai ennek a neves együttesnek. A tánctársulat hazai szereplői mellett a külföldről (Japán, USA, Grúzia,) érkezett legkiválóbb táncos szólisták közreműködnek, akik nívós nemzetközi balett versenyeken is bizonyították rátermettségüket. A balett együttes élén 1998-tól 2005-ig ValeryKovtun, majd a későbbiekben Victor Litvinov állt. Jelenleg a híres, kitüntetett ukrán táncművész Tatjana Borovik igazgatja a világhírű társulatot.

A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes fesztiválokon, és Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada legnagyobb színpadai után most Magyarországon teszi ismét tiszteletét. Biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Hattyúk tava varázslatos birodalmába.

Szereposztás:
Odetta/Odilia – BalabanKhristina, BondarenkoOksana, NagasawaMie
Zigfrid (prince) – LagunovEvgeny, SukhorukovNikita
Rotbard – SukhorukovNikita, SinyavskyMikhail
Pas-de-trois – Kawasaki Akari, NagasawaMie, Voronova Alisa, BalabanKhristina, BondarenkoOksana, LagunovEvgeny, Tristan Vladimir, SinyavskyMikhail

Jegyárak:
3900/ 4900/ 5900 forint

Jegyek a Ticketportalon, IDE kattintva is vásárolhatók.