<
>
<
>
Hétvégén nyit A Vértes Agorája

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben sikeresen pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében az "AGORA - multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása" című pályázati felhívásra. A Tatabánya - A Vértes Agorája projekt (azonosítószáma: TIOP-1.2.1-08/2-2009-0004) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 1 567 948 458 Ft támogatással valósult meg.


Ilyen lett A Vértes Agorája

A Közművelődés Háza felújítási munkálatainak befejezésével elkészült A Vértes Agorája új, korszerű épülete. Az intézmény, mely Tatabánya és tágabb földrajzi környezete kulturális, közművelődési és közösségi életét hivatott szervezni, 2013 áprilisának első hétvégéjén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.


Emlékeznek még? Ilyen volt A Közművelődés Háza...

A Vértes Agorája szombaton és vasárnap, 2013. április 6-án és 7-én "A Tavaszi Agora Napok – avagy mindenből egy keveset" című rendezvényével várja a nagyközönséget. A ház előtti parkban az "Ilyen volt, ilyen lett" szabadtéri fotókiállítással kezdődnek a programok, majd a megújult épületben sok érdekes program várja a felnőtteket, gyerekeket egyaránt.

Az első napon az "Agora turné" elnevezésű háznéző túrán a házzal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik megtekinthetik az "Élő galéria" keretében megrendezett, a városi és környékbeli művészek munkáiból összeállított tárlatot.  Kézműves és hagyományőrző foglalkozások, fénykabinok, tízperces közös mozgások is színesítik a programokat.  A "Tatabányai Barangoló" célja, hogy az Agora részeként működő városrészi művelődési házakat is minél többen megismerjék. A gálaműsorban többek között színpadra lép az Évszakok Kamarazenekar, a Demeniev család és a Népház Show Formációs Táncegyüttes, de Kacag a város! címmel a stand up műfaj is képviselteti magát .


Szélkiáltó Együttes (fotó: www.szelkialto.hu)

Vasárnap folytatódik az Agora turné, továbbra is látogatható az Élő galéria, folytatódnak a kézműves foglalkozások, a barangolások és a sportos tízpercek sem maradnak el. Fellép a Szélkiáltó együttes, koncertet ad Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara, a program végén Somló Tamás lép a színpadra.


Somló Tamás (fotó: www.somlotamas.hu)

A két nap során csoportfotók készülnek, s elkezdődik A Vértes Agorája nagy sálkötő akciója, a "Kössük össze a várost!", valamint bemutatkozik többek között a Junior Kulturális Projekt Verseny is.

forrás: tatabanya.hu

A részletes program ide kattintva érhető el.


Ha Neked is tetszik, hogy megnyit A Vértes Agorája, nyomj egy lájkot!