<
>
<
>
Hamarosan nyit a Vértes Agorája

A visszaszámlálás a végéhez közeledik. A nagyközönség április elején veheti birtokba Tatabánya szívében az egykori Közművelődés Házának újraélesztett épületét.Az ókori Görögországban a városok központi tere volt. Az Agora Tatabányán multifunkcionális közösségi központ lesz, amelynek kivitelezése mostanra a célegyenesbe ért.
A homlokzattal már ismerkednek egy ideje a városlakók: a sötétszürke, narancs és piros trespa lapokkal, süttői mészkővel burkolt épület vonzza a tekintetet. A nagy üvegfelületeken bekukkantva kívülről is látszik, hogy odabent gőzerővel folyik a munka.
Az építési területen Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője mutatja büszkén, hol lesz a Tatabánya Pont ügyféltere, a Start Tehetségpont "üvegkalitkája", hol a lift, milyen hosszú a bárpult az étteremben és stílusos a 268 fix ülőhellyel ellátott és további 200 székkel bővíthető korszerű színházterem.
A megújult épület minden zege és zuga meglepetést rejt: a 120 személyes kamaraterem háromfelé tagolható, a gyerekmegőrző helyisége napfényben úszik, a hatalmas raktárba teherautóval is be lehet állni. Nincs már messze április első hétvégéje, amikor végre bárki előtt kinyílik az új, fotocellás bejárat.

forrás: Kemma.hu