<
>
<
>
Irány a városközpont, irány a gyermekkor!

2013. május utolsó hétvégéjén Tatabányán is a gyermekeké a főszerep. A városközpont szinte minden pontján talál majd magának minden gyermek valami érdekes elfoglaltságot, aminek a neve: játék. Ez az a hasznos időtöltés, amiről a felnőttek már talán meg is feledkeztek. Most azonban a szülőknek, nagyszülőknek is lehetőségük lesz feleleveníteni, hogyan is érdemes eltölteni a szabadidőt.

Városi Gyermeknap

2013. május 25-26-án, szombaton és vasárnap Városi Gyermeknap lesz  A Vértes Agorájában és környékén, ahol színes programokkal várják a gyerekeket és szüleiket egyaránt. A helyszíneken a rendezvény ideje alatt több útlezárásra is kell számítani. Felsőgalláról és Kertvárosból a Vértes Volán Zrt. támogatásának köszönhetően a Városi Agora Gyermeknapra ingyenes buszjáratok segítik a bejutást, majd később a hazajutást az érdeklődőknek.


Fontosabb tudnivalók

Út- és parkolólezárások a városközpontban:

A Szent Borbála tértől az Árpád térig, valamint a Megyeházáig zajló események miatt, több helyen is útlezárás lesz.
2013. május 25-én, szombaton és május 26-án, vasárnap 10 és 20 óra között: Tatabánya, Szent Borbála tér előtti útszakasz (OTP előtti kereszteződéstől a Köztársaság úti kereszteződésig).
2013. május 23-án, csütörtökön 7 órától a Tatabánya, Fő téri posta mögötti nagy parkoló Agora felé eső fele, május 24-én, pénteken 7 órától az egész parkoló területe május 27-én, hétfőn 22 óráig.
2013. május 25-én, szombaton 7 órától május 26-án, vasárnap 20 óráig Tatabányán, a Fő téri posta mögötti útszakasz (postától a Vértes Agorájáig).
2013. május 24-én, pénteken 14 órától május 27-én, hétfőn 7 óráig a Vértes Agorája és a zeneiskola közötti parkoló.

Könnyű lesz megközelíteni autóbusszal

Felsőgalláról és Kertvárosból a Vértes Volán Zrt. támogatásának köszönhetően a Városi Agora Gyermeknapra egy-egy busz segíti a bejutást, majd később a hazajutást az érdeklődőknek május 26-án, vasárnap. Érdeklődni a városrészi művelődési házakban lehet.

Az Agora - Vértes Volán buszok az alábbi időpontokban indulnak:
 
10.00: Felsőgalla, művelődési ház – A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat
10.40: Kertváros, művelődési ház – A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat
14.00: A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat – Felsőgalla, művelődési ház
14.40: A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat – Kertváros, művelődési ház – A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat
19.00: A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat – Felsőgalla, Széchenyi Művelődési Ház
19.40: A Vértes Agorája, Köztársaság úti bejárat – Kertváros, Bányász Művelődési Ház.

Fontos tudni, hogy a buszokra díjtalanul lehet feljszállni. Elsősorban gyermekes családokat várnak. Egy-egy járat maximum 45 személyt tud szállítani és érkezési sorrendben lehet a helyeket elfoglalni.

 


A Vértes Center is meglepetéssel készül

Élmény hátán élmény vár a Vértes Center gyermeknapján, 2013. május 25-én, szombaton 11 és 17 óra között. Próbáld ki az arcfestést, bohóckodj a bohóccal és csodáld meg a pantomimeseket. Ha akarod, közös fotót is készítünk rólatok, amit a helyszínen megkaphatsz ajándékba.