<
>
<
>
Gála az adományokért

Gálaműsorral köszönték meg az adományokat a "Názáret" Szociális Szolgáltatónál gondozott gyermekek a Vértes Agorájában 2013. december 5-én. Az ünnepségen részt vett Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Bereznai Csaba és dr. Kancz Csaba alpolgármesterek is.


fotó: tatabanya.hu

Megnyitó beszédében Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott hangsúlyozta: azoknak kell megköszönni a segítségét, akik mindennapjait kitölti az adományozás, mellyel sokakat tesznek gazdagabbá. A tényleges érték az adás örömében, a szeretet ajándékában van. Akárhol is éljünk a világban, a rossznak mindig új arca van, a jóság képe azonban állandó, mindig jelen van az ember lelkében. A világ csábításának ellenpólusa a szeretet, melyet megtalálhatunk a mindennapokban, hiszen már megérkezett a földre, nekünk csak vissza kell találnunk hozzá – fogalmazott a kormánymegbízott.Az adományozás kezdeményezői évekkel ezelőtt találtak egy jó ügyet, időközben sokan melléjük álltak, ma pedig mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy mennyi jó ember van Tatabányán – fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester. Mindez megerősíthet bennünket abban, hogy jó úton járunk, az adventi várakozást igazi ünnepként tudjuk megélni. A polgármester beszéde végén hozzátette: bízik abban, hogy ez az összefogás megmarad az ünnep után is városunkban.

Honosi Mihály, az adományozást szervező Segítő Jóbarátok egyike elmondta, a gálával a názáretes gyerekek szeretnék megköszönni az év közben nekik nyújtott segítséget. Az ünnepség a Segítő Jóbarátok, a Ho-Máhr Transz Kft., a „Názáret” Szociális Szolgáltató és a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezetének támogatásával valósult meg. Összefogásukkal azoknak a megyénkben élő gyermekeknek segítenek, akiknek nélkülözniük kell sok más egyéb mellett, az igazi családjukat is, és nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, hanem akár egész gyermekkorukban.

Az ünnepi beszédeket követően Galambos Lajos fiaival karácsonyi dalokat adott elő trombitán, majd a názáretes gyerekek verseit és hangszeres játékát hallgatták meg a gála részt vevői. Ez után a Talentum Iskola artista és ugróköteles műsorszáma következett, majd az Aprótalpúak tánccsoportja és a Népház Show Formációs Táncegyüttes előadása zárta az estét.

szöveg: tatabanya.hu