<
>
<
>
Diáksportolókat és edzőiket díjazták

2013. november 7-én megtöltötték a Vértes Agorája nagytermének sorait azok a diákok és felkészítőik, akik a 2012/2013-as tanévben kiemelkedően szerepeltek a Diákolimpia sporteseményein. A Diáksport díjak átadását megelőzően Schmidt Csaba polgármester szólt a számos sportágban jeleskedő tanulókhoz.Sok ifjú tehetség ül itt, akik a későbbiekben akár az olimpián is képviselhetik országunkat, városunkat, és büszkék lehetünk rájuk, hasonlóan a tavalyi Londoni Olimpián elért sikeres sportolóinkhoz, Csernoviczki Éva, és Harsányi Levente személyében – fogalmazott a városvezető, majd szólt a szülői támogatás és az edzői háttér kiemelkedő szerepéről a mindennapi sportolás tekintetében. A tőlük kapott bíztatás, a sokszor igazságtalannak tűnő döntéseik, és az, hogy folyamatosan bíztatnak benneteket, mellettetek állnak, elengedhetetlen ahhoz, hogy ilyen sikereket érjetek el a sportban – mondta Schmidt Csaba.

Képességeitek, amelyek a sportolás következtében kifejlődnek, nem csak a küzdőtéren, sportpályán, vagy akár uszodában hasznos, hanem a tanulásban, a későbbi életetekben is segíteni fog Titeket, ezért is fontos, hogy kitartóan folytassátok, és akár szüleiteket is rávegyétek a mozgásra, amely az egészséges élet nélkülözhetetlen eleme – hangsúlyozta a polgármester a diáksághoz fordulva.

A köszöntőt követően a színpadra szólították a jól teljesítő diáksportolókat és átvehették kupáikat, okleveleiket. Külön jutalmazták a Diákolimpia országos fiú és lány helyezettjeinekegyéni és csapatban jól teljesítőket. A gyerekek után a felkészítő testnevelőket, edzőket is díjazták, akik Schmidt Csabától kapták meg elismerésül szolgáló kupáikat. A Tatabánya Városi Diáksport Szövetség elnöksége határozata alapján az idei évben Lelik Istvánné és Horváth Józsefné érdemelte ki a "Kiváló Nevelőmunkáért" járó elismerést.

Ezt a díjat azok a pedagógusok kaphatják, akik életpályájuk meghatározó részében a város diáksportjáért tartósan kiemelkedő tevékenységet folytattak, akik a fiatalok sportolási lehetőségeinek biztosításáért, a velük és értük történő munkájukkal méltán jogosulttá váltak az elismerésre.

szöveg: tatabanya.hu