<
>
<
>
Bringás reggelivel kezdődik az autómentes nap

2013. szeptember 20-án, pénteken sokan hagyják majd otthon autójukat és pattannak nyeregbe Tatabányán is. A már hagyományos rendezvény 9 órakor kezdődik a városközpontban, a Megyeháza parkolóban. Az iskolás csoportok érkezése előtt reggel 6 és 8 óra között bringás reggelire "hivatalosak" a kerékpárral közlekedők az Árpád tér környékén. Az idei rendezvény különlegessége egy óriási és tematikus játszóház, azaz a KIMI Kamion, amely a helyszínen várja a gyermekeket.


Program

6.00-8.00 "Bringás reggeli" az Árpád téren

A 2012-es Bringás Reggelin készült fényképeket itt lehet megnézni.

10.00  Köszöntő:
Schmidt Csaba polgármester,
Balatoni Monika, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkár
9.00-16.00 Programok az élő utcában

Sportjátékok, kerékpáros ügyességi verseny és közlekedésbiztonsági teszt (díjazással), ÓVODAGÉP, KRESZ-suliprogram, közlekedési ismeretek a gyakorlatban, aszfaltrajz verseny (külön díjazással), a kisebbeknek légvár, kisvasút, a nagyobbaknak trambulin (ingyenesen), standok (klíma- és környezetvédelmi, energiahatékonysági és egészségügyi tanácsadás, közlekedési ismeretek, erdészeti - természetvédelmi), KIMI Kamion17.00 Kerékpáros felvonulás kicsiknek a parkoló területén és nagyoknak a városban
18.00 tombolasorsolás a felvonulók között

A legaktívabb iskola és óvoda nyereménye egy-egy ajándékcsomag!

A 2012-es Európai Autómentes Napon készült fotókat itt lehet megnézni.


Rendezők és támogatók:

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, Tatabánya Pont, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, KEM-MTESZ Szervezet, Vértes Volán Zrt., FOR-VID Kft., KEM-i Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, Tatabányai Rendőrkapitányság - Közlekedési Osztály, Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, Északdunántúli Vízmű Zrt., TRICEPSZ Triatlon, Kerékpáros és Szabadidősport Egyesület, Vulkán Tömegsport Egyesület, Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület, Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület, Vértesi Erdő Zrt.