<
>
<
>
Bővülő kerékpárút hálózat

A város 148 millió forintot nyert a Közép-Dunántúli Fejlesztési Ügynökség pályázatán, amely összeget 16 millió forinttal kiegészített, így a kerékpárút bővítés teljes költsége 164 millió forint lesz – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a városközpontban, a Vértes Agorája előtt épülő szakaszon.

A polgármester azt is elmondta, hogy 2130 méter hosszú kerékpárút hálózat fejlesztése három ütemben történik. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt I. szakasza az Által-ér völgyi kerékpárút folytatásának tekinthető, amely a Lapatári útnál ér véget (Kertvárosi körforgalom), ahol a már jelenleg is kerékpárútnak kijelölt Rákóczi Ferenc útnál folytatódik. Így csatlakozik be a Huba vezér utcába, ahol 240 méter hosszan épül meg az egyoldali kétirányú kerékpárút és járda a Komáromi útig.
A projekt II. szakasza a Komáromi út és a Köztársaság útja melletti kerékpárutakhoz kapcsolódik. A Komáromi út és a Győri úti buszmegálló között a Béke parkon keresztül önálló nyomvonalon, 854 méter hosszú kétirányú kerékpárutat alakítanak ki, egészen a Dózsa György úti kereszteződésig. Innen  a meglévő járda nyomvonalán a Szent Borbála térig elválasztott gyalogos- és kerékpárút lesz.
A projekt III. szakasza új építésű, 1036 méter hosszú kerékpárút lesz, amely a Köztársaság útja és a Ságvári út melletti kerékpárutakat köti össze.
Az idén a II. szakasz Agóra projekttel párhuzamos, 317 méteres része valósul meg, a II. szakasz többi része, valamint az I. és III. szakaszok jövő nyáron készülnek el.