<
>
<
>
A KRESZ-szel ismerkedtek a kicsik

Játszva tanulták az óvodások és iskolások a közlekedés szabályait városunkban 2013. szeptember 26-án. A KRESZ-FESZT elnevezésű rendezvényt "az iskola rendőre" program záróeseményeként a Vértes Agorája előtti téren tartották meg.

Az eseményt a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezte. Az egész napos prevenciós programokon ügyességi és elméleti vetélkedőkön vehetett részt mintegy 200 gyerek. A rendezvény célja az óvodások és iskolások biztonságos közlekedésre való nevelése volt. A délelőtti programokra öt helyi óvodás csoport érkezett az Agora elé, akik lelkesen teljesítették a játékos feladatokat. A gyerekeket bűn- és baleset-megelőzési ismereti teszttel, játékokkal és ügyességi vetélkedőkkel várták az egyenruhások.

A kicsik ügyességi kerékpáros pályán mérhették fel, hogy mennyire tudják megülni a kétkerekűjüket, valamint KRESZ kocka kirakóversenyen, rajzversenyen és közlekedési memóriajátékon játszva szerezhettek újabb információkat a közlekedési szabályokról. A feladatok teljesítése után a rendőrök minden részt vevőnek ajándékkal kedveskedtek.

forrás: tatabanya.hu