<
>
<
>
A könyvespolcok mögött

Különleges kalandra várták a város vezetőit és a szakirodák dolgozóit a József Attila Megyei Könyvtárban. Bereznai Csaba alpolgármester, az olvasótermen kívül lévő szobákban folyó munkával is megismerkedhetett, amely azért is fontos, mert 2013. január elsejétől Tatabánya városa lesz a fenntartója az intézménynek.


Bereznai Csaba alpolgármester a József Attila Megyei Könyvtárban

Az idei Könyvtári Hét keretében a József Attila Megyei Könyvtár nyitottságának szellemében olvasói számára már szervezett rendhagyó könyvtárlátogatást. A visszajelzések arról árulkodtak, hogy látogatóink örömmel tájékozódtak könyvtárunk működéséről, kollégáink által végzett munkafolyamatokról – tudtuk meg Dr. Voit Pál könyvtárigazgatótól.

Nagyon izgalmas volt betekinteni a könyvtár belső életébe, a muzeális gyűjteménybe, raktáraiba, és azokba a munkafolyamatokba és helyiségekbe, melyek a nyilvánosság előtt nem ismertek – mondta Bereznai Csaba alpolgármester. A kulisszák mögötti túra folyamán megismerhettük a különböző csoportok munkáját és jobban beleláthattunk azokba a folyamatokba, amelyek egy könyvtár működéséhez elengedhetetlenek – folytatta az alpolgármester, majd hozzátette: fontos előrelépés lesz a jövőben, hogy a megyei és a városi könyvtárat összevonják, lévén erre jogszabályi kötelezettség is van. Az állományok integrálása nehéz szakmai feladat lesz, de az olvasó dolga egyszerűbbé válik, hiszen két olvasójegy és két helyszín helyett elég lesz egy helyen beiratkozniuk a jövőben – hangsúlyozta az alpolgármester.

forrás: tatabanya.hu